Autokatalizátorok

Az egyre szigorodó környezetvédelmi elõírásoknak köszönhetõen már hosszú ideje minden gépjármû kötelezõ tartozéka a katalizátor, mely csökkenti a gépjármûvek káros anyag kibocsátását. A rendszer vegyi katalizáló anyagot (nemesfémet, azaz platinát vagy rádiumot), kerámia vagy fém hordozóanyagot, burkolatot és különbözõ szabályozó berendezéseket tartalmaz. A katalizátorban található speciális nemes fémek kötik meg a kipufogógázok környezetre veszélyes elemeit, viszont ezek egy idõ után telítõdnek. Éppen ezért 3-4 évente, vagy 80 000-100 000 km megtétele után ki kell cserélni õket, hogy teljesíteni tudják a normákat. A katalizátor nem javítható, hibás mûködése esetén cserélni kell.

A jármûvekbõl kiszerelt elhasználódott vagy sérültkatalizátorok veszélyes hulladéknak minõsülnek, melyek begyûjtése és szállítása kizárólag az erre feljogosító környezetvédelmi engedély birtokában végezhetõ.

Új katalizátor beszerzése nagyon költséges a gépjármû tulajdonosának, ezért a felmerülõ költségek csökkentése érdekében cégünk a szükséges engedély birtokában begyûjti és szállítja az elhasznált katalizátorokat. Amennyiben ilyen igény merül fel az Ön/ök részérõl - akár szakszerviz vagy autószerelõ mûhely, ill. magánszemély - kérjük keresse meg cégünket.
 
Sikeres pályázataink
Fotógaléria
ISO minősítéseink
A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg.
Látogatók száma: 201783