Autokatalizátorok

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően már hosszú ideje minden gépjármű kötelező tartozéka a katalizátor, mely csökkenti a gépjárművek káros anyag kibocsátását. A rendszer vegyi katalizáló anyagot (nemesfémet, azaz platinát vagy rádiumot), kerámia vagy fém hordozóanyagot, burkolatot és különböző szabályozó berendezéseket tartalmaz. A katalizátorban található speciális nemes fémek kötik meg a kipufogógázok környezetre veszélyes elemeit, viszont ezek egy idő után telítődnek. Éppen ezért 3-4 évente, vagy 80 000-100 000 km megtétele után ki kell cserélni őket, hogy teljesíteni tudják a normákat. A katalizátor nem javítható, hibás működése esetén cserélni kell.

A járművekből kiszerelt elhasználódott vagy sérültkatalizátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, melyek begyűjtése és szállítása kizárólag az erre feljogosító környezetvédelmi engedély birtokában végezhető.

Új katalizátor beszerzése nagyon költséges a gépjármű tulajdonosának, ezért a felmerülő költségek csökkentése érdekében cégünk a szükséges engedély birtokában begyűjti és szállítja az elhasznált katalizátorokat. Amennyiben ilyen igény merül fel az Ön/ök részéről - akár szakszerviz vagy autószerelő műhely, ill. magánszemély - kérjük keresse meg cégünket.
 
Sikeres pályázataink
Fotógaléria
ISO minősítésünk
A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg.
Látogatók száma: 159117